HTML

Cataluña

Així és la vida a Catalunya....

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • macskagyökér: Hömm... már az egész munkahelyem a Bélán gondolkodik... tiene algo que ver con la vela? :)) (2008.12.11. 15:25) Puente de la Constitución y de la Inmaculada
  • Annita (törölt): Szia Veró! Örülök ennek a blognak, jó tudni, hogy minden rendben van odakinn! Kicsit felhúztam magam a szörnyeteg mallorcai nőn... De ne add fel, van egy barátnőm, aki BCN-ban él, és 3 hónapig tartott neki állást találni. Nem könnyű, de ha tényleg akarod, sikerül :) Az nagyon jó, hogy ennyire jól kijössz a lakótársaddal, nagyon fontos, hogy örömmel menj haza :) Ezek szerint akkor velük töltöd a karácsonyt? Majd küldd el a címedet, ha szere... (2008.12.10. 21:40) Puente de la Constitución y de la Inmaculada
  • macskagyökér: Óóó, hát ez ám a kimerítő válasz! Lobos, manos, Bélas! A Béláról egyelőre csak a Soltész Béla ugrott be, de nem hiszem, hogy ő lenne a megoldás. :)) Még töröm a fejem rajta kicsit. Te meg, ahogy mondod, fíjate! ;) Puszi!! (2008.12.08. 09:52) Macik :)
  • Lady Grey: Szia Vero! Húh, Te már nagyon vágod a külföldiesített magyart! ;) Pusz, A u.i.: nem válaszoltál az emilemre... (2008.12.07. 01:23) Macik :)
  • macskagyökér: Hű, ez mekkora történet a rosszindulatú nőről! Azt hiszem, le kell tennem arról, hogy nem nyaralási céllal utánad menjek... katalánul se tudok, crisis is van :), kénytelen leszek itthon maradni. Macikról még mindig semmi hír (az egy Maximilianót kivéve? ;)) Puszi! (2008.12.02. 14:37) Egy ujabb erdekes het :))
  • Utolsó 20

Macik :)

2008.12.04. 16:15 :: Vero_ LaBruja

A kerdesre felelve, ami a macikat illeti, azt mondanam, hogy hay de todo. De tenyleg.

 

Bar akik persze jobban neznek ki, azok nem katalanok!!!! Vagy legalabbis, azok, akik nekem idaig bejottek, nem azok voltak. Vajon miert?

Bar, szerintem, kedves Macskagyoker, valoszinu, hogy Te nem osztanad a velemenyem, hiszen a katalanok tobbsege es super-lobo!!!!! Tienen tanto pelo, que no puedo ni escribirlo!!!! ¿Te acuerdas, no?, cuando te describí alguien de nuestro pasado……pues, son muy parecidos, bueno, en cuanto a….. (en la oreja), ya sabes. :))))))))))))))

 De az igazsag az, hogy tadavía no me he fijado tanto en este tema, de mosantol, ígerem, lo haré!!!! Sólo para que te lo pueda contar!!!!! Csak ezert es semmi masert!!!!! :))))))

 Bar az utobbi finn partin volt egy egeszen figyelemremelto maci, amolyan tipikus "Veronak bejovo-maci", :)))) de hat sajnos spanyol volt……es egyenlore abbol most nem kerek, meg egy jo darabig.....

Tudom, ez igy most eleg hulyen hangzik, plane, hogy itt vagyok, de a kozelmult esemenyei sajnos meg mindig visszatartanak a spanyol pasiktol. Na, a katalanokrol meg nem is beszelve!!!! Ugyhogy paso. Al menos, ahora.

 

A legtobb maci sajnos eleg alacsony, vagy nekem legalabbis az…. a masik, ami nem tetszik bennuk, az a kezuk. Olyan furcsak, tudod Macskagyoker, mire gondolok, nem?

No me gustan las manos así pequeñas pero anchas, tan redondas y sobre todo peludas y con dedos pequeños, supercortos y gruesos!!!! Uf, no, eso NOOOO!!!! Ni en mis pesadillas!!!!!

 

Tehat osszessegeben, nagyon szep a szemuk, mint altalaban a delieknek, es ugye, nalam ez a legfontosabb!!! Es ugy tudnak nezni!!!!!

Es ezen kivul, a hangjuk is nagyon bejon.

Bar az, hogy beszed kozben nem artikulalnak, az annyira nem. A katalan eleve egy eleg zart nyelv, hat meg ha nem is artikulalnak hozza, es az egeszbol egy mely, nagyon dallamos dunnyoges lesz.

 

Az a masik, hogy itt minden masodik katalan pasi ugyebar Jordi, de ha nem az, akkor Josep, vagy Carles. Ez kisse egyhangu…..

Apropo Macskagyoker, van szamodra egy talalos kerdesem….kitalalod-e, hogy a Bela nev mit takar itt nalunk a Krisztivel? Vajon kit-kiket hivhatunk Belanak? Szolj, ha megvan!!!! :)))))))))))

 

Szoval tenyleg hay de todo…..iszonyat sok a marica is, rengeteg. Vagy lehet, hogy csak lo parecen, de akkor is, az utcan menve rengeteget latni, vagy, ha beulunk valahova, akkor is.

 

Ugyhogy egyenlore ezek az itteni experienciaim ezen a teren. De azt hiszem, azok kozul, akikkel eddig talalkoztam a Macskagyoker-fele 3 kerdest egyik sem tudna megvalaszolni….bar nunca se sabe….¿verdad?

 

 

 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady Grey 2008.12.07. 01:23:09

Szia Vero!
Húh, Te már nagyon vágod a külföldiesített magyart! ;)
Pusz, A

u.i.: nem válaszoltál az emilemre...

macskagyökér 2008.12.08. 09:52:26

Óóó, hát ez ám a kimerítő válasz! Lobos, manos, Bélas! A Béláról egyelőre csak a Soltész Béla ugrott be, de nem hiszem, hogy ő lenne a megoldás. :)) Még töröm a fejem rajta kicsit.

Te meg, ahogy mondod, fíjate! ;)

Puszi!!
süti beállítások módosítása