HTML

Cataluña

Així és la vida a Catalunya....

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • macskagyökér: Hömm... már az egész munkahelyem a Bélán gondolkodik... tiene algo que ver con la vela? :)) (2008.12.11. 15:25) Puente de la Constitución y de la Inmaculada
  • Annita (törölt): Szia Veró! Örülök ennek a blognak, jó tudni, hogy minden rendben van odakinn! Kicsit felhúztam magam a szörnyeteg mallorcai nőn... De ne add fel, van egy barátnőm, aki BCN-ban él, és 3 hónapig tartott neki állást találni. Nem könnyű, de ha tényleg akarod, sikerül :) Az nagyon jó, hogy ennyire jól kijössz a lakótársaddal, nagyon fontos, hogy örömmel menj haza :) Ezek szerint akkor velük töltöd a karácsonyt? Majd küldd el a címedet, ha szere... (2008.12.10. 21:40) Puente de la Constitución y de la Inmaculada
  • macskagyökér: Óóó, hát ez ám a kimerítő válasz! Lobos, manos, Bélas! A Béláról egyelőre csak a Soltész Béla ugrott be, de nem hiszem, hogy ő lenne a megoldás. :)) Még töröm a fejem rajta kicsit. Te meg, ahogy mondod, fíjate! ;) Puszi!! (2008.12.08. 09:52) Macik :)
  • Lady Grey: Szia Vero! Húh, Te már nagyon vágod a külföldiesített magyart! ;) Pusz, A u.i.: nem válaszoltál az emilemre... (2008.12.07. 01:23) Macik :)
  • macskagyökér: Hű, ez mekkora történet a rosszindulatú nőről! Azt hiszem, le kell tennem arról, hogy nem nyaralási céllal utánad menjek... katalánul se tudok, crisis is van :), kénytelen leszek itthon maradni. Macikról még mindig semmi hír (az egy Maximilianót kivéve? ;)) Puszi! (2008.12.02. 14:37) Egy ujabb erdekes het :))
  • Utolsó 20

Hoy es Nochevieja!!!!! ¡¡¡¡Feliz Año Nuevo!!!! / Bon Any Nou!!!!!

2008.12.31. 18:49 :: Vero_ LaBruja

 Ma van az ev utolso napja…..hat igen, nagyon gyorsan repul az ido…..

Mar nagyon varjuk a ma estet…..bar meg nem tudjuk, hogy hova is megyunk vacsi utan…..vannak tervek, de meg nem tudtuk eldonteni, hogy mi legyen….majd kiderul!!! :))))))))))))

De ejfelkor muszaj lesz valahogy lenyelnem a 12 szoloszemet a 12 gongutesre….hat remelem, nem fulladok bele. En nem tudom, hogy a spanyolok hogy elik tul minden evben ezt a ceremoniat….

Jaj, kepzeljetek, egy masik itteni szokas, hogy ma piros tangat kell ajandekba adni es kapni!!! (en ma reggel kaptam egy tok szepet!!!) es azt kell viselni ma ejjel, hogy szerencset hozzon, es kivanni kell valamit, mikor felveszed, es masnap elegetni……jo, mi?

 

Mar nagyon keszulok a mai bulira……

Es mar jo uton vagyok afele, hogy lezarjam ezt az evet, es az osszes rosszat, ami tortent. Mar majdnem kesz az ez evi listam, amit ugye ejfel elott fogok elegetni (mielott meg megfulladnek a szoloszemektol!!!) minden rossz dologgal egyutt….igy a kovetkezo ev sokkal jobb lesz!!!! Ojalá…..

 

A karacsony nagyon jol telt, leszamitva azt, hogy iszonyatosan hianyzott a csaladom, de beszeltem veluk skypon es telefonon is, de hat az megsem ugyanaz, elegge szomoru voltam….de nagyon jo volt az, hogy nehanyan felhivtatok, bar minden egyes alkalommal a siras hataran alltam…..de hat tudjatok, hogy en milyen sentimental vagyok……

 

A karacsonyi vacsi nagyon jol sikerult, itt voltak Nata szulei es az egyik huga, Sonia, a kisfiaval Alexszel:

Nagyon jo volt a hangulat, Ona is nagyon elvezte, es ejfelig nem lehetet elaltatni, mert mindig tiltakozott a bolcso ellen, es velunk akart lenni…..

A vacsi nagyon finom volt, mindenfele mariscos, amiknek a nevet nem tudom magyarul, mar ha egyaltalan van magyar neve, en nem vagyok otthon a halfajtak es a tengeriherkentyuk vilagaban…..volt rengetegfele rak, kagylo, csiga, hal mindenfele valtozatban…..a kedvencem a gambas a la plancha (egy rakfajta a planchan kisutve) en nem gondoltam volna, hogy a mariscostol ennyire jol lehet lakni…..hu, nagyon…. :))))))))

Es persze volt meg az elmaradhatatlan katalan pa amb tomàquet minden mennyisegben….

Es persze desszertnek crema catalana es valami csokis bigyo volt, ami nagyon finom volt…..

Meg Ona is kapott belole egy kicsit…. Nagyon izlett neki!!!!:))))))))

Ja, es persze azt a bor es cava (katalan pezsgo) mennyiseget el sem lehet kepzelni, amit mi megittunk….az itteni borok joval erosebbek, plusz ejfel korul jott a cava, ami raadasul egy tok jo Cava Codorniu volt, tehat nem lehetett kihagyni!!!! (az egyik legdragabb es legfinomabb pezsgojuk) szoval mindenki nagyon kellemes allapotba kerult, meg a nagyszulok is…… :))))))

Es akkorakat nevettunk, es hulyeskedtunk…..jatszottunk cagatio-t is…..es a vegen mar total kesz volt mindenki…..itt is aludt nalunk mindnki, kesz hotel lettunk, elovettuk a felfujhato matracot is, hogy elferjunk…..vegul is 5 felnott es 2 gyerek aludt nagyjabol 4 ember helyen…..nagyon vicces volt masnap reggel felebredni……

Aztan masnap reggel meg pluszban beallitott Jordi (Ona apja) az apjaval, hogy elvigyek Onat Vicbe….akkora tumultus volt eben a kis lakasban!!!! De nagyon jol volt a hangulat!!!! :))))

 

Aztan jott az oriasi vihar….hat az valami kegyetlen volt, a tengerparton vegig alerta naranja es roja volt a vihar miatt. ( 3 fokozat van, amarilla-sarga ez a legenyhebb, aztan naranja-narancs, ami mar eleg eros, nem nagyon ajanlott hajozni; es roja-piros a legerosebb, ami mar nagyon gaz) a hegyekben pedig ugy havazott, es annyi baleset volt….ejjel-nappal csak a mentoket lehetett hallani az egesz varosban. Iszonyatosan nagy szel volt….epp mentem 25-en a Krisztiekhez, mikor kezdodott a vihar, es hat ugye felejuk lefele kell menni (itt ugye nagyjabol csak fel vagy le van, a tengertol nezik) egy olyan utcan, ami a tenger fele majdnem vegig nyitott, iszonyat hosszu utca, es hat ahogy fujt a szel…..az valami kegyeten volt, alig tudtam lefele haladni…..de odaertem epsegben, csak eppen szetfagytam……aztan alig jutottam haza, es elkezdett szakadni az eso, es tovabbra is fujt a tornado ereju szel…..nagyon felelmetes volt. Itt sokkal ritkabban esik, viszont, ha esik, akkor valami iszonyatos mennyiseg…..es nagyon brutalis hangja van……

 

A vihar olyan 5 napig tartott szinte egyfolytaban. Ma viszont nagyon meleg van. Olyan 15 fok korul, es estere is csak 11 fokra fog lehulni!!!! Ugyhogy elore lathatoan szep ejszakank lesz…… :)))))

 

Tegnap este Krisztivel es Peppel felmentunk a Montjuïc tetejere a varba, es onnan neztuk a naplementet. Nagyon szep volt….Az egesz varost lehet latni, es a tengert is, amit csak a kontener-kikoto csufit el, de nagyon, es a hegy teteje is felhallatszik a gepek zaja…..de nagyon szep volt, ime 1-2 foto a varosrol. Itt lathato a telefèric ami felvisz a hegy tetejere, es kilatas a tengerre a fak kozul:

 

 

 

 

 

 

Itt lathatjatok a tengert es a kikotot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Menet kozben pedig besotetedett, es igy nez ki a kivilagitott varos este. Furcsa, hogy a Monumento a Colónt (Kolombusz szobrot) nem vilagitjak ki estere, csak a Ramblat es a teret.... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es ime a Torre Akbar es a Sagrada Família a hatterben:  

 

 

 

 

 

 

 

es a varos kodbe veszett: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kepzeljetek a sarki estancoban, ahol a cigit veszem, mar felismernek, es nem kell mondanom, hogy mit kerek, automatiksan kapom……pedig csak 2 honapja jarok oda, es heti 2x. Ez volt otthon is az Astoria aluljaroban, ahol a tulaj mar ismert engem, es mindig csak azt kerdezte, hogy mennyit adjon, azt tudta, hogy mibol….de nala hosszu eveken keresztul vasaroltam szinte minden reggel…itt meg csak heti 2x es csak 2 honapja…..de ez nagyon jol esik….apropo, remelem, ebbol eszrevettetek, hogy joval kevesebbet cigizek itt…valoszinu, hogy a sos tengeri levego hatasa!!!! :)))))))))

 

Na most bucsuzom, mert keszulodnom kell az estere!!!! Majd meselek!!!!! :))))))))))

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása