HTML

Cataluña

Així és la vida a Catalunya....

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • macskagyökér: Hömm... már az egész munkahelyem a Bélán gondolkodik... tiene algo que ver con la vela? :)) (2008.12.11. 15:25) Puente de la Constitución y de la Inmaculada
  • Annita (törölt): Szia Veró! Örülök ennek a blognak, jó tudni, hogy minden rendben van odakinn! Kicsit felhúztam magam a szörnyeteg mallorcai nőn... De ne add fel, van egy barátnőm, aki BCN-ban él, és 3 hónapig tartott neki állást találni. Nem könnyű, de ha tényleg akarod, sikerül :) Az nagyon jó, hogy ennyire jól kijössz a lakótársaddal, nagyon fontos, hogy örömmel menj haza :) Ezek szerint akkor velük töltöd a karácsonyt? Majd küldd el a címedet, ha szere... (2008.12.10. 21:40) Puente de la Constitución y de la Inmaculada
  • macskagyökér: Óóó, hát ez ám a kimerítő válasz! Lobos, manos, Bélas! A Béláról egyelőre csak a Soltész Béla ugrott be, de nem hiszem, hogy ő lenne a megoldás. :)) Még töröm a fejem rajta kicsit. Te meg, ahogy mondod, fíjate! ;) Puszi!! (2008.12.08. 09:52) Macik :)
  • Lady Grey: Szia Vero! Húh, Te már nagyon vágod a külföldiesített magyart! ;) Pusz, A u.i.: nem válaszoltál az emilemre... (2008.12.07. 01:23) Macik :)
  • macskagyökér: Hű, ez mekkora történet a rosszindulatú nőről! Azt hiszem, le kell tennem arról, hogy nem nyaralási céllal utánad menjek... katalánul se tudok, crisis is van :), kénytelen leszek itthon maradni. Macikról még mindig semmi hír (az egy Maximilianót kivéve? ;)) Puszi! (2008.12.02. 14:37) Egy ujabb erdekes het :))
  • Utolsó 20

Puente de la Constitución y de la Inmaculada

2008.12.10. 12:29 :: Vero_ LaBruja

Orulok, kedves Macskagyoker, hogy tetszett a beszamolom, igyekszem fijarme mucho en esto. :)) No, aquel Bela no tiene nada que ver con el hecho de que utilizamos este nombre para algunas personas.....egy kis segitseg: koncentralj magara a Bela nevre!!!! :)))

Apropo Lady Grey, megkaptad az emailemet? Mar akkor, 30-an, valaszoltam ra, de most elkuldtem Neked ujra. Megkaptad? Ha nem, akkor nem tudom mi tortent a yahoommal…..lehet, hogy  a katalanoknak nem tetszik, hogy en azt spanyolul hasznalom ;)))) En azota nem kaptam Toled emailt….

Tok jo volt, mert 3 napos puentenk volt a hetvegen, (mivel Spanyolorszagban dec. 6. nemzeti unnep, día de la Constitución) es meg hetfo is unnep volt ugye az Inmaculada miatt….ugyhogy kihasznalva a nyugis napokat, nagyon sokat jatszottunk Onaval.

ime Ona es en:

Ona mar szepen szokta mondogatni a mamá szot.

 

 

 

 

 

 

 

Szombatra athivtuk Krisztit es Pepet ebedre.

Mar koran reggel nekialltunk Nataval ugykodni…… :)))))

Persze csak miutan jott Jordi, Ona apja, es elvitte Onat Vicbe a szuleihez. Hat azert feltunk nagyon, hogy mi lesz Onaval, hiszen ez egy 2 oras kocsiut, es hat Jordi annyira nem ismeri Onat, mert hat az igazsag az, hogy nem tul sok idot tolt a lanyaval. (mar nem el itt Nataval es Onaval)

Neha-neha eljon latogatoba, itt tolt par orat, dehat ugyebar ez nem jelenti azt, hogy tudja, mit hogy kell csinalni Onaval, mikor miert sir, ha sir, stb…..es hat a papillat sem tudja elkesziteni neki, nemhogy a fruta vagy a verdura kajat. Most mar pollo is kell neki bele…..

Tehat feltettuk Onat, es minden remenyunk Jordi anyja volt, akinek azert van tapasztalata a kisgyerekekkel. De vegul is Ona jol viselte a dolgot, Jordi anyukaja kesobb beszamolt, hogy sikerult megoldani a problemakat. De latnotok kellett volna Onat, mikor hazajott, es ahogy rankmosolygott, es latszott az arcan, hogy sirt elotte a kocsiban, es ahogy hazaert ugy megkonnyebbult, hogy helybol el is aludt, es utana csak este 10 korul ebredt fel, mert megehezett, majd masnap reggel 10ig aludt!!!!! Egy kisbaba!!!! Jol kimerulhetett……

Szoval reggel felszereltuk a falra a furdoben a radiatort, mert Nata vegre visszakapta a bazi nagy furogepet, ugyhogy nekialltunk a csempebe lyukat furni……tok ugyesek voltunk!!!! Nem tort el a csempe!!!!! :))))))

Majd rogzitettuk a radiatort. Persze kozben szokas szerint halalra rohogtuk magunkat mindenfele hulyesegen.

Majd en szetszereltem a regi bolcsot, mert mar kicsi volt, Nata meg nekiallt fozni.

Kozben megerkezett Kriszti es Pep.

Pep ugye villanyszerelo, ugyhogy nekiallt megszerelni a lampankat az eloszobaban, mert nem egett mar egy ideje, es nem a bombilla miatt, mert azt mar kicsereltuk, hanem valami a cableval volt, most mar eg, de idokozben a folyoson nem stimmel valami, mert olyan egett kabelszag van neha, ugyhogy most azt nem hasznaljuk, amig Pep megint nem jon megnezni.

Ugyhogy valami nincs itt rendben az electricidaddal. Pep azt mondja, hogy a potencia lehet a gond…..hat igen…. :)))))))))

 

Mi addig Krisztivel osszeszereltuk Ona uj bolcsojet. Nata meg addig fozott.

Szoval jol elbarkacsolgattunk, es kozben oriasiakat nevettunk, es sutott a nap es meleg volt, olyan 20 fok korul…..tehat nagyon szep nap volt.

Ebed kozben persze jol berugtunk, mert a borhoz meg kis piña colada chupitokat is ittunk. De nagyon jol ereztuk magunkat, es iszonyat sokat nevettunk…….

Mindig vannak vicces epizodok itthon is, az egyik ilyen az, amikor csonget valaki, es ugyebar a kaputelefonunk sem jo :)))))), ezert az ablakon kell kihajolni az utcara es megnezni, ki az…..meg jo, hogy az elson lakunk, mert ugy kell kikiabalva kommunikalni az emberekkel……es olyankor az egesz utca minket nez…..de hat itt vegul is normalis, hogy az emberek neha igy beszelgetnek…….szoval volt mar igy egy-ket vicces szitu.

Majd vasarnap setaltunk egy oriasit, es kozben megnezegettuk a Sagrada Familianal levo karacsonyi vasart is….tok jo volt, kozben merengue es bachata zenet jatszanak!!!!!

Barna mar legalabb 1 honapja karacsonyi lazban eg, a varost mar 1 honapja minden este karacsonyi egok vilagitjak meg, az orszagban elsokent gyujtottak meg ezeket, Madridban csak ra 2 hetre, Valenciaban meg csak mostanaban…….ugyhogy mi vezetunk. A tobbi varos epp csak karacsonykor fogja meggyujtani, vagy meg sem gyujtja a krizis miatt!!!!!

Szoval itt mar 1 honapja megy a boltokban is a karacsonyi orulet….hat az vmi kegyelen…..az emberek annyi mindent vasarolnak, hogy en csak nezek. A TV-ben meg ejjel nappal karacsonyi filmeket nyomatnak. Sot az emberek nagyresze mar fel is diszitette a fat. Itt mar Advent elso vasarnapja korul feldiszitik, mi a hetvegen akartuk, de nem jutottunk el addig, ugyhogy a jovo heten fogjuk…..

Hat igen, ez lesz az elso karacsonyom, amit nem a csaladommal toltok……igyekszem nem bedepizni…..meg jo, hogy feltalaltak a skypot!!!! Igy legalabb majd azon tudok a csaladdal beszelni……neha mar most elszomorodom, mikor latom a nagy karacsonyi surges-forgast…..

de majd jol kibulizom magam szilveszterkor….meg nem tudjuk, hogy hova megyunk, de egy tuti: tancolni fogunk!!!!!!!!!!

 

Aztan folytatva a bevett szokasunkat, hogy mikor mind a ketten itthon vagyunk estenkent, Nataval thrillereket nezunk, amit egyedul egyikunk sem akar.

Az elso, amit megneztunk meg regebben a REC cimu spanyol fim volt, elvileg otthon is adtak nalunk. Az itt Barnaban jatszodik…..hat en total kesz voltam tole…..utana alig tudtam elaludni, es minden zajra osszerezzentem.  Nem mertem kijonni a szobambol addig, amig rendesen vilagos nem lett. Es megfogadtam, hogy soha tobbet nem megyek be itt Barnaban egy ismeretlen lepcsohazba se…..es miutan megneztuk a filmet, bemondtak a TV-ben, hogy most forgatjak a masodik reszet ugyanitt Barnaban. Nataval talalgattuk, hogy melyik epulet lehetett, ahol forgattak, es arra gyanakszunk, hogy vagy a Passeig de Gràcian, vagy a Rambla de Catalunyan lehetett….

Na, ezek utan most hetvegen megneztuk az Habitación sin salida cimut, magyarul nem tudom, hogy milyen cimet adtak neki, ha egyaltalan jatszottak, angolul azt hiszem, Vacancy.....bar a spanyol cim szerintem kifejezobb....

Hat vegig akkora tensiónban voltunk, es most mar bemenni sem merunk a szobaba, nemhogy kijonni. Aztan megneztunk egy masikat is, ami Japanban jatszodik, csak spanyolul tudom a cimet: El grito. (mert ha ezt magyarra leforditom, egy masik film cimet kapjuk, es ez a film tok mas!!!!) Hat az is nagyon ijeszto volt……de azert a masik ketto jobb volt.

Ugyhogy minden reggel azon rohogunk, hogy melyikunk felt jobban az ejjel……es ugye az en szobam a furdoszoba mellett van, mig Natae a folyoso vegen, es mivel en mindig felebredek a legaprobb zajra is, mindig tudom, ha Nata a folyoson jarkal ejjel, stb, de miota nezzuk ezeket a filmeket, egyikunk sem jarkal ejszakankent……:)))))

Es meg van legalabb 1 ami ilyen, (bar Peptol mindig kapunk ujabbakat) es meg akarjuk nezni, de meg nem szedtuk ossze a batorsagunkat…..

Ugyhogy jol elvagyunk…. :))))))

Nata anyukaja igen gyakran atjon, ot is lefotoztam Onaval, itt lathatjatok:

 

Nagyon cuki a no, olyan poenjai vannak, es olyan beszolasai, hogy en halalra szoktam rohogni magam, plane, amikor Nataval elkezdenek  "vitatkozni" valamin……es ugye Nata anyukaja andaluz, es amikor Nata vele vitatkozik o is tipikusan adaluz hangsullyal es kiejtessel beszel, egyebkent nem, de akkor igen, es hat az kegyetlen jo, mert igazabol nem vitaznak, csak evelodnek, de olyan beszolasokkal……. :)))))))

Nata csaladja nagyon aranyos, a 3 lanytestverebol mar 2-ot ismerek, a legkisebb, Sonia, aki velem egyidos, eleg gyakran van nalunk a kisfiaval Alexxel, es hat az a srac…….. most mult 2 eves, de olyan beszolasai vannak…..nagyon kegyetlen a kissrac……de nagyon helyes, szerintem nagy nocsabasz lesz belole!!!! Mar a szeme se all jol, es olyan kajanul tud vigyorogni!!!!!!! Es mar lassan toca tetas y culos!!!!!!

Elvileg karacsonykor megismerem majd az egesz csaladjat….

 

Szoval nagyjabol ennyi tortent velem az elmult heten, most semmi extrakalandban nem volt reszem....bar vegul is neha jo csak ugy elvezni a nyugalmat, es a mindennapoknak elni……

 

 

 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annita (törölt) 2008.12.10. 21:40:37

Szia Veró!

Örülök ennek a blognak, jó tudni, hogy minden rendben van odakinn!

Kicsit felhúztam magam a szörnyeteg mallorcai nőn... De ne add fel, van egy barátnőm, aki BCN-ban él, és 3 hónapig tartott neki állást találni. Nem könnyű, de ha tényleg akarod, sikerül :)

Az nagyon jó, hogy ennyire jól kijössz a lakótársaddal, nagyon fontos, hogy örömmel menj haza :)

Ezek szerint akkor velük töltöd a karácsonyt?

Majd küldd el a címedet, ha szeretnél karácsonyi lapot :)

Ügyesen továbbra is, drukkolok neked!

macskagyökér 2008.12.11. 15:25:43

Hömm... már az egész munkahelyem a Bélán gondolkodik... tiene algo que ver con la vela? :))

süti beállítások módosítása